Mobilvy logga

Vi har lagt upp lite nya utbildningar i kalendern, och fler kommer efterhand. I kalendariet kan du se vilka dagar det är styrelsemöte. Den 23 april är det dags för årets föreningsstämma. 

2024 är ett jubileumsår för assistansreformen som fyller 30 år. LSS, lagen om stöd och service till vissa funktions­hindrade trädde i kraft 1994. Kooperativet Lila bildades som Assistansprojekt redan 1992 och vi firade vårt 30-års jubileum 2022.

Arbetsledarhandboken - en del av Lilaportalen

Här får du vägledning i hur du ska göra olika uppgifter, och när de ska vara klara. Du har också tillgång till hela Lilaportalen. 

Aiai - Vårt digitala schema-, och tidrapporteringssystem 

Här har du tillgång till schemat och tidrapporterna. Aiai har även många funktioner som förenklar adminstrationen kring bemanning. 

kommande händelser

medlemskap i kooperativet lila

Medlemskap
Som medlem i Kooperativet Lila bestämmer du det mesta kring din assistans själv, utifrån de lagar och regler som finns. När du blev medlem skrevs ett samarbetsavtal mellan dig och Kooperativet Lila. I det regleras medlemmens och föreningens åtagande gentemot varandra.

Föreningsstämma
Föreningsstämman är Kooperativet Lilas högsta beslutande organ. Den hålls varje år i slutet av mars. På stämman väljer medlemmarna en styrelse och ordförande, beslutar om verksamhetsplan och budget samt behandlar förslag (motioner) från medlemmarna. Vilka som för tillfället sitter i styrelsen och hur du tar kontakt med dem kan du läsa här.

Genomförandeplan
Med genomförandeplanen säkerställer vi att du får inflytande över hur samarbetet mellan dig och Kooperativet Lila ska se ut, utifrån de LSS-beslut som finns. En genomförandeplan ska innehålla den enskildes egen vilja om hur han eller hon vill ha sin assistans. Exempel på frågeställningar som dyker upp är hur du vill ha dina timmar förlagda under dygnet och vem som ska företräda dig om du hamnar i ett läge där du inte själv kan föra din talan.

Arbetsgivaransvar
Kooperativet Lila har ansvar för att alla arbetsgivarens skyldigheter enligt gällande lag och avtal efterlevs. Kooperativet Lila är anslutet till arbetsgivarorganisationen Fremia och tillämpar det kollektivavtal som tecknats mellan Fremia och Kommunal. Lilas kansli sköter på medlemmarnas och styrelsens uppdrag arbetsrättsliga, administrativa och eko­nomiska frågor. Här kan du läsa mer om kansliet och de som arbetar där.

Arbetsledning
Som medlem i Kooperativet Lila har du rätt att vara arbetsledare för dina egna personliga assistenter. Om du inte klarar av uppgiften, eller väljer bort den, utses någon annan person till biträdande arbetsledare. Det kan vara en assistent eller kanske en anhörig. Om du bara vill bli avlastad med en del av arbetsledningen går det också bra. Tillsammans med en assistanssamordnare från kansliet kan du gå igenom en uppgiftsfördelning och klargöra vem som ansvarar för de olika uppgifterna.   

Möteslokal
På kansliet finns en stor utbildningslokal där vi har de flesta av våra utbildningar. Du kan också låna utbildningslokalen, till exempel för arbetsplatsträffar och anställningsintervjuer. Här kan du koppla in en dator och visa digitala presentationer. Vi har även ett mindre mötesrum som du kan låna om ni inte är så många, här finns plats för upp till 8 personer. Vill du bara sitta och arbeta själv eller med en eller två personer till så har vi även ett medlemsrum med två mindre skrivbord.

Tidigare artiklar

2024-03 Den 25 mars firar vi som vanligt våffeldagen på kansliet. Välkommen att äta en eller ett par våfflor med goda tillbehör och ett glas påskmust medan du minglar med andra medlemmar och anställda!

Vi har lagt upp lite nya utbildningar i kalendern, och fler kommer efterhand. I kalendariet kan du se vilka dagar det är styrelsemöte. Den 23 april är det dags för årets föreningsstämma. 

2024 är ett jubileumsår för assistansreformen som fyller 30 år. LSS, lagen om stöd och service till vissa funktions­hindrade trädde i kraft 1994. Kooperativet Lila bildades som Assistansprojekt redan 1992 och vi firade vårt 30-års jubileum 2022.

2024-01 Hoppas att helgerna varit bra. Vi på kansliet är nu tillbaka som vanligt igen. Vi har lagt upp lite nya utbildningar i kalendern, och fler kommer efterhand. I kalendariet kan du se vilka dagar det är styrelsemöte. Den 23 april är det dags för årets föreningsstämma. 

2024 är ett jubileumsår för assistansreformen som fyller 30 år. LSS, lagen om stöd och service till vissa funktions­hindrade trädde i kraft 1994. Kooperativet Lila bildades som Assistansprojekt redan 1992 och vi firade vårt 30-års jubileum 2022.

Händer det något akut när kansliet är stängt når du någon av oss på beredskapstelefonen.    

2023-12 Kansliet har begränsad bemanning från den 21 december till 7 januari. Alla röda dagar är det helt stängt. Övriga dagar finns vi tillgängliga på telefon men det kan vara stängt för besök så ring gärna innan och kolla så vi är på plats om du vill träffa någon av oss

Händer det något akut när kansliet är stängt når du någon av oss på beredskapstelefonen.    

2023-11 Nu är kansliet färdigmålat och vi håller på att möblera igen. Vi är väldigt nöjda med resultatet! 

Har du vägarna förbi så titta gärna in till oss för att se förändringen.  

2023-09 Nu börjar det, äntligen, närma sig målning av kansliet. Det betyder att vi stänger för spontana besök under vecka 40-41. Det går heller inte att boka lokal för möten på kansliet dessa veckor. Sedan är du välkommen tillbaka till oss, i våra då ljusa och fina lokaler!

2023-08 Sommaren går mot sitt slut och kansliet börjar närma sig full bemanning igen. Den 19 september är vi alla på plats igen.
 
Vi ser hösten an med tillförsikt. Det har skett en del förändringar på kansliet under sommaren men det är inte något som kommer att påverka de som arbetar som personlig assistent.
 
Senast den 2 varje månad ska tidrapporterna kontrolleras och godkännas. Tänk också på att skicka in eventuella kvitton senast den 2:a för att du ska få ersättningen med löneutbetalningen.

2023-07 Nu närmar sig semestertider även för kanslipersonalen.

Vi har öppet hela sommaren, men har lägre bemanning några veckor, framförallt i slutet av juli och början av augusti. Du kan se i Lilaportalen när var och en av oss är lediga, klicka på Kalender i menyn på vänster sida. Vecka 29-32 välkomnar vi Arne tillbaka som semestervikarie. 

Senast den 2:a var månad ska du och de personliga assistenterna ha kontrollerat och godkänt tidrapporterna. Vi påminner om det då det är extra viktigt under sommaren, när vi vikarierar för varandra och behöver komma igång tidigt med lönearbetet.

2023-05 Uppdatering: Målningen har blivit framflyttad till i höst, så vi har öppet som vanligt v 21-22.

Under vecka 21 och 22 ska det målas inne på kansliet. Det kommer under tiden att vara lite trångt och stökigt hos oss. Vi planerar att arbeta i lokalerna hela tiden men om du kommer på besök så hittar du kanske inte oss på våra vanliga rum. 

2023-04 Det finns platser kvar på vårens utbildning i förflyttningsteknik. Utbildningen är på kansliet den 3 maj klockan 9 - 16.30.

På HLR/Första hjälpen 19 april finns det ett fåtal platser kvar, så vänta inte för länge med anmälan om du vill att någon i din grupp ska ha en av dem.

22-23 och 29-30 mars är kansliet stängt för besök på grund av golvvård.

2023-03 Välkommen på våffelmingel!

Nu återupptar vi succén från tidigare år och firar våffeldagen på kansliet. Den 24 mars bjuder vi på våfflor med massor av goda tillbehör. Det är drop-in mellan 14.00 och 16.00, men vi vill gärna att du anmäler dig i förväg så att vi kan planera hur mycket vi behöver handla. 

Föranmäl dig till info@kooperativetlila.se senast 21 mars.

2022-12 Även i år kommer lönerna betalas ut lite tidigare, denna gång blir utbetalningen den 22 december.

Kansliet stänger klockan 12 den 23 december och har stängt alla röda dagar. Övriga vardagar fram till 9 januari har vi lägre bemanning än normalt.

Har du ett akut ärende utanför kontorets öppettider kan du ringa till vår beredskapstelefon 046-460 67 00. Den är bemannad dygnet runt av någon från kansliet. Om ditt ärende inte är akut så ringer du 046-13 06 80. Om ingen svarar kan du lämna ett medelande. Du kan också skicka ett mejl till oss, våra mejladresser hittar du under Kansli.

2022-05 - 2022-12 Resultat i doktorsavhandling visar att egenmakten är störst i  brukarkooperativen!

I sin doktorsavhandling Egenmakt och välfärdens praktik har Anna Westin undersökt vilket inflytande och självbestämmande assistansanvändare har i Sverige och Finland. Resultaten i avhandlingen visar att egenmakten är störst i brukarkooperativen. Som medlem i brukarkooperativet kan assistansanvändaren få möjlighet att utbilda sig och få fortbildning, säger Anna Westin till Assistanskoll. – Det finns ingen motsvarighet i andra organisationsformer där brukaren som autonom arbetsledare arbetar med kvalitetsuppföljning, fortbildning och genom medarbetar–, lönesamtal, personalträffar.

2022-11 Det pågår ett vägarbete som påverkar trafiken mycket i närheten av kansliet. Om du ska besöka oss så behöver du ha god tid på dig, framförallt när du kör härifrån. Busshållplatsen Värmeverket är avstängd för trafik in mot Lund, använd hållplatsen vid Tetrapak.

2022-11 Den 6 december är det äntligen dags för gemensamt julbord igen! Glöm inte att anmäla dig senast 1 november om du vill komma!

Tre julgranskulor
2022-09 Den 13 september 18-20 är det medlemsmöte på kansliet. Dels kommer valberedningen att presentera sig men också få tillfälle att träffa er medlemmar, dels kommer Björn Strömbacka informera om viktiga ändringar i kollektivavtalet som berör assistansen. Exakt vad vi pratar om mer är det ni som kommer som är med och styr över men tanken är att öppna upp för fria diskussioner om både stor och smått. Detta är medlemmarnas möjlighet att träffas och tillsammans prata om våra önskemål och förväntningar. Välkommen!

Vår bokkiosk är välfylld, kom gärna in och ta en bok om du vill läsa! Du får också gärna lämna en bok som någon annan kan få glädje av att läsa.
2022-06 Under Kalendarium och under Kansli - Kansliets semester här på hemsidan kan du se när kanslipersonalen har sina semestrar.

Kansliet har öppet hela sommaren, men med lägre bemanning än vanligt. Om du vill besöka oss så kan det vara bra att ringa innan, eftersom kontoret kan vara obemannat vissa tider. I dörren vid ingång 12 B (mot parkeringen) finns det ett brevinkast om du vill lämna något till oss när det är stängt.

Vår bokkiosk är välfylld, kom gärna in och ta en bok om du vill läsa i sommar! Du får också gärna lämna en bok som någon annan kan få glädje av att läsa.
2022-04  Glöm inte att anmäla dig till jubileumsfirandet!

Alla medlemmar, gode män, företrädare och anställda har fått en inbjudan till Kooperativet Lilas 30-års firande den 10 maj. Firandet består av en dag med föreläsningar och avslutas med en middag på kvällen. Du väljer själv om du vill delta i både föreläsningarna och middagen eller bara ett av tillfällena. Mer information finns i inbjudan, sista anmälningsdag är 28 april och du anmäler dig med ett mejl till Maritha Sanandh. Programmet hittar du under fliken Jubileumsfirande här i menyn.

Föreläsningarna är öppna för alla!

Vi inleder firandet klockan 10,30 - 16,00 med seminarium kring assistans med särskilt inbjudna föreläsare. Dessa seminarium är öppna för allmänheten, men föranmälan krävs. Tipsa gärna dina vänner och andra i din närhet om detta tillfälle till att komma och medverka till att sätta fokus på den för många så livsavgörande personliga assistansen. Vi vill belysa nyttan och allt positivt som assistansen innebär genom det försöka vända debatten från fusk och besparingar. Sista anmälningsdag är den 28 april och anmälan sker via formuläret här på sidan.

2021-12 Julhälsning från Maritha

Nu närmar sig året sitt slut. Det har varit ett långt och stundtals mycket sorgligt år. Vår ordförande Vilhelm Ekensteen somnade fridfullt in i sitt hem den 22 september.  Vilhelm  personifierade LSS-reformen och är mycket saknad. ”Nya” krafter axlar nu hans mantel och ny ordförande är Malin Östnäs som varit vice ordförande under flera år. Malin brinner precis som Vilhelm gjorde för reformen och jag har stor förhoppning om att hon bär facklan vidare om än på sitt sätt.
 
Vi lämnade år 2020 med en förhoppning att vi nu skulle ha lagt pandemin bakom oss men den biter sig fast och vi har alla tvingats lära oss att leva med den. Vi är nu inne på att få en tredje vaccinationsspruta. Vissa av oss har redan fått den och vissa av oss får vänta lite ännu. Livet går vidare om än i lite annorlunda takt än tidigare och vi försöker få vår vardag att flyta på.
 
Våra anställda, både de personliga assistenterna och kanslipersonal har gjort allt för att våra medlemmars vardag ska rulla på som vanligt, fast att sjukskrivningarna på grund av coronan varit hög även under år 2021. Ni är alla värda vår uppskattning och tacksamhet.
Jag hoppas att vi alla får en fröjdefull jul och ett gott nytt år, tillsammans och med allas hjälp kommer vi att ta oss ur pandemin.

Maritha Sanandh
Verksamhetsansvarig

Jag fick i morse beskedet att Vilhelm Ekensteen, Kooperativet Lilas ordförande har somnat in.

Vilhelm som skulle ha fyllt 80 år den 2 november har idag somnat in i sitt hem. Vilhelm har varit Kooperativet Lilas ordförande sedan start och lämnar stora skor att fylla. Han har sedan 1960-talet varit en aktiv röst i funktionshinderpolitiken på olika sätt, redan 1968 skrev han boken På folkhemmets bakgård och var med att starta Antihandikapp 1969. Det har sedan blivit fler böcker och artiklar och han har arbetat outtröttligt för våra rättigheter i decennier. Förutom att Vilhelm varit vår ordförande var han också fram till förra året också ordförande i IfA, Intressegruppen för assistansberättigade och tidigare har han arbetad aktivt i DHR bland annat som vice ordförande i många år. Sedan 2001 har han också varit styrelseledamot i FöR, Förbundet för delaktighet och jämlikhet.

Nu får vi andra försöka ta vid där Vilhelm lämnat. Vår rätt till assistans vågar vi ännu inte ta för given, ända sedan lagen trädde i kraft 1994 har assistansen ständigt varit ifrågasatt och utsatt för hot om inskränkningar på olika sätt och det ser inte ut att bli riktig arbetsro framöver heller.

Våra tankar går naturligtvis till Vilhelms dotter Ida och övriga närstående och vänner.

I egenskap av vice ordförande går jag nu in som ordförande. Jag ska göra mitt bästa för att, tillsammans med övriga i styrelsen och alla på kansliet, arbeta vidare i Vilhelms anda för rätten till ett självvalt och självstyrt liv där rätten till personlig assistans är en av våra viktigaste förutsättningar.

Västerstad den 22 september 2021
Malin Östnäs

2021-09 Flera fina texter till minne av Vilhelm Ekensteen har skrivits. Några av dem länkar vi till här. På uppdrag av IfA har Anna Barsk Holmbom har skrivit en text med sina minnen, och Neuroförbundet hyllar Vilhelm i ett inlägg på Facebook, där kan du också läsa hur Ann Jönsson på Socialstyrelsen minns Vilhelm. Jonas Franksson har skrivit om sina möten med Vilhelm i ett inlägg på STILs hemsida. Om du vill läsa tidigare intervjuer med Vilhelm så har Assistanskoll samlat sina här

2021-11 Folkhälsomyndigheten har tagit fram rekommendationer som är anpassade för den som är vaccinerad med en dos och låtit tre veckor passera. Enligt dessa behöver man inte stanna hemma från arbetet om en person i ens hushåll har covid-19 om man är vaccinerad med minst en dos för minst tre veckor sedan.

Tisdagen den 9 november är kansliet stängt på grund av möte klockan 9-12. Om det inträffar något akut under denna tid så kom ihåg att du alltid kan nå oss på beredskapstelefonen.

På midsommarafton är kansliet stängt. Om det inträffar något akut när kansliet är stängt, som kan vänta tills vi öppnar igen måndagen den 28 juni, så finns vi på jourtelefonen

Den 26 maj la LSS utredning fram sitt förslag Stärkt rätt till personlig assistans till regeringen. Den 17 juni är du välkommen på ett digitalt medlemsmöte där Lars Hagström går igenom utredningen och du har möjlighet att ställa frågor kring den. Inbjudan till medlemsmötet med mer information har skickats till dig på mejl.

Denna vecka har kansliet öppet som vanligt måndag-tisdag. På onsdag stänger vi klockan 12 och på torsdag är kansliet helt stängt. Vi öppnar igen på fredag 8,30, men har då lite lägre bemanning än vanligt. Som alltid när kansliet är stängt finns någon av oss på jourtelefonen om det inträffar något akut som inte kan vänta tills ordinarie öppettider!

Den 30 april, Valborgsmässoafton, stänger kansliet klockan 12. Om det inträffar något akut när kansliet är stängt, som kan vänta tills vi öppnar igen måndagen den 3 maj, så finns vi på jourtelefonen

Nu har vi fått erbjudandet om att de som arbetar frekvent som personliga assistenter ska få bli vaccinerade mot corona. De som omfattas av erbjudandet har fått ett mejl med information från oss. Vi kan tyvärr inte påverka på vilket sjukhus de anställda kommer att vaccineras och det går inte att byta plats för vaccineringen. 

Vaccination är frivilligt och inget en anställd kan tvingas till. Lilas inställning med tanke på personen själv, på vår typ av verksamhet och på de människor vi jobbar för och med, är att vi mycket starkt rekommenderar att man vaccinerar sig om man inte har några personliga hinder som gör det omöjligt. 

Kansliet stänger klockan 12 den 1 april och öppnar igen 8,30 den 6 april. 

Om det inträffar något akut under dessa dagar, så att du måste komma i kontakt med arbetsgivaren, så når du någon från kansliet på beredskapstelefonen, 046-460 67 00.

Glad påsk!

Julhälsning från Maritha 2020

Nu närmar vi oss slutet på år 2020. Många av oss har under året slängts mellan hopp och förtvivlan. En del av oss har själva varit sjuka i covid-19, en del har närstående som varit sjuka och några av oss har kanske förlorat någon vi älskar. I olika uträckning har vi alla påverkats av den rådande pandemin. Jag önskar vi kunde säga att vi nu närmar vi oss slutet av tunneln och naturligtvis önskar vi alla att vi snart ska kunna gå tillbaka till våra vanliga liv. Efter jul påbörjas vaccinationerna men många av oss kommer få vänta innan det blir vår tur och några av oss kommer få vara bland de första som erbjuds vaccination. 

Mycket har fått stå tillbaka under det gångna året och ännu vet vi inte vad som kommer ske med LSS-reformen. Frågan utreds och utreds och ibland föds ett hopp hos många av oss att det ska komma något gott ur alla utredningar men rädslan finns där och gnager och många frågor måste redas ut innan allt kan falla på plats. Vår förhoppning står till att de i regering och riksdag ser till allas rätt till ett värdigt liv med full delaktighet i det svenska samhället. 
I allt detta tunga har vi samtidigt fått se en ny omtanke om våra medmänniskor växa fram. Vi försöker alla så mycket vi kan att visa hänsyn, att hålla avstånd, nysa och hosta i armvecket och framförallt vi har blivit bra på att tvätta och sprita våra händer, allt för att inte föra smitta vidare de som finns runt oss.

En liten ljuspunkt under året är att få ha hälsat medlemmar från Kooperativet Frihet välkomna som medlemmar hos oss. Kooperativet Frihet som en gång i tiden var en avknoppning av Kooperativet Lila lägger nu ner sin verksamhet och flera av deras medlemmar har valt oss som anordnare. Vi passar även på att hälsa Kooperativet Frihets verksamhetsansvarig Ann Velander välkommen som assistanskoordinator.

Jag vill att vi i år höjer glaset och skänker en tanke till alla de i sorg men också till oss själva för att vi tillsammans ska ta oss igenom pandemin. Jag ber er alla även skicka positiva tankar till de som så småningom ska fatta beslut om hur assistansen ska utformas framöver, låt de förstå och besluta om en assistans som bygger på självbestämmande, integritet och ett lika värde.

I ett försök att hjälpa till med att sprida ut julhandeln har vi beslutat att betala ut lönerna redan den 21 december 2020. 

Vi hoppas att detta kan underlätta för de som får lön i december att känna sig tryggare i årets julhandel. 

Kanslipersonalen följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om att arbeta hemifrån under vintern. Kansliet är fortsatt stängt för spontana besök, men vi tar emot förbokade besök. Skicka ett mejl eller ring till den du vill träffa för att komma överens om en tid.

Med anledning av de utökade restriktioner som gäller i Skåne har vi beslutat att ställa in de fysiska utbildningarna igen.  De som var anmälda till en utbildning har fått besked och vi kommer att boka in dem på nästa möjliga tillfälle. 

Digital arbetsledarutbildning 1 september

Avtalsrörelsen 2020 har skjutits upp till den 31 oktober med anledning av coronaviruset. Innan förhandlingarna är klara vet vi inget om när det blir en revision eller vilka belopp det kommer handla om. Lönerevisionsarbetet kommer därför i år att börja först så snart det nya kollektivavtalet mellan KFO och Kommunal är förhandlat och undertecknat. I vänta på detta passar vi på att ha en arbetsledarutbildning i Lönesamtal så att du är helt uppdaterad och förberedd när det blir dags att ta tag i samtalen. Utbildningen är digital, så du behöver inte ta dig till kansliet utan kan sitta hemma vid din egen dator. I kalendariet kan du läsa mer om utbildningen och anmäla dig till den.

Kansliet är fortsatt stängt och personalen arbetar på distans. Vi tar endast emot förbokade besök, skicka ett mejl eller ring till den du vill träffa för att komma överens om en tid. 

Nu startar vi upp våra utbildningar igen efter vårens uppehåll!

Givetvis har vi gjort anpassningar till rådande förhållanden så att de som kommer på en utbildning på kansliet ska känna sig trygga. Vi kommer endast att använda hälften av det normala antalet platser vid varje utbildningstillfälle. Handsprit finns vid varje ingång och inne i lokalerna. Folkhälsomyndighetens regler om sjukanmälan och hemmavaro efter sista symptom gäller för alla deltagare och kursledare.

Vi har skapat en särskild sida där du hittar information kring corona, se länken i menyn ovan. Om du har assistenter som ska söka ersättning från Försäkringskassan för karensavdraget så ska de ange vårt organisationsnummer. Det är 769615-7143.

Kansliet är stängt tillsvidare, och personalen arbetar på distans. Vi tar endast emot förbokade besök, skicka ett mejl eller ring till den du vill träffa för att komma överens om en tid. 

Julhälsning från Maritha 2019

Året närmar sig sitt slut och den julefrid som vi alla önskar ska infinna sig lyser ännu med sin frånvaro. Inte mycket positivt har ännu skett i år inom personlig assistans men hoppet lever ännu, för det kan inte bli sämre nu väl?

Jag hoppas att julen kan skänka oss lite ro i själen och att när det nya året ska ringas in så görs det med tillförsikt om att år 2020 ska bli det år vi väntat på. Det år där alla som kämpar för LSS-reformens upprättelse får sina önskningar uppfyllda. Så vi kanske alla ska rikta vår blick mot himlen och wish upon a star.
 
God Jul & Gott Nytt År!

Önskas ni alla av oss alla på Kooperativet Lila genom Maritha Sanandh

Malin Östnäs, Maritha Sanandh och de tre assistenterna samt deras arbetsledare framför granen på julbordet.

25-års jubilarer uppvaktades på julfesten 2018!

I år hade vi de första anställda som varit 25 år hos oss! Det måste så klart firas! Efter en fanfar kallades jubilarerna fram, och Maritha lämnade över mikrofonen till Malin. De fick blommor och present och ett stort tack när Malin framförde styrelsens uppskattning. Sedan fick alla möjlighet att säga ett par ord, och då fick vi veta att de var mycket nöjda med Lila som arbetsgivare, och att vår medlem trivts jättebra i Lila sedan han gick med i Lila 1993, då personlig assistans var helt nytt.

Vår utbildningslokal
En av Lilas medlemmar planerar terminens aktiviteter.
Frukt och godis på utbildning