Mobilvy logga

Bli medlem i Kooperativet lila!

Som medlem i Kooperativet Lila bestämmer du det mesta själv, utifrån de lagar och regler som finns, eftersom du, eller någon du själv utser, är arbetsledare. Du bestämmer själv vem du vill ha som personlig assistent och hur du vill utforma din personliga assistans.

När du vill ha hjälp finns  kanslipersonalen till ditt förfogande med service och individuellt stöd.  Alla som jobbar på kansliet har lång erfarenhet av personlig assistans och har jobbat länge inom sina yrkesområden. Vi bildar tillsammans ett starkt team som med vår samlade kompetens gör allt för att vi  ska nå upp till vårt mål, att vara den bästa assistansordnaren och den bästa arbetsgivaren.

I kooperativets styrelse sitter medlemmar som själva har haft personlig assistans i många år, eller som företräder någon med assistans. Genom sina blandade åldrar och livssituationer utgör de en perfekt mix för att företräda medlemmarna och kunna ta tillvara allas intressen i föreningen.

Lilas ordförande, Vilhelm Ekensteen, var med och grundade Kooperativet Lila 1992. Han är fortfarande aktiv inom funktionshinderrörelsen, ordförande även i Ifa, och har utnämnts till hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten på Lunds universitet för att ha revolutionerat svensk funktionshinderpolitik. 

På våra arbetsledarutbildningar får du möjlighet att utbyta erfarenhet med andra medlemmar och arbetsledare. Vi har ett digitalt tidrapporteringssystem vilket gör hanteringen med bland annat tidsredovisningar till Försäkringskassan mycket enkel. Genom detta system har du också alltid med dig schema och kontaktuppgifter var du än befinner dig. I Lilaportalen finns alla våra blanketter som elektroniska dokument och en personalhandbok med all information som du och dina assistenter behöver. När du behöver rekrytera gör du det lätt i vårt rekryteringssystem, där alla ansökningar samlas på ett överskådligt sätt.

Vi har en jourtelefon så att du och dina assistenter alltid kan komma i kontakt med någon från kansliet om det inträffar något akut utanför de vanliga öppettiderna.

intresserad av medlemsskap

  • Tänk på att om möjligt inte lämna personuppgifter i detta fält.

Genom att skicka meddelandet samtycker du till att vi behandlar dina lämnade personuppgifter för att hantera ditt ärende. Om du är anställd hos oss kan du hitta vår fullständiga integritetspolicy här. 

vill du byta asssistansanordnare eller veta mer om medlemsskap i kooperativet lila?

Fyll i vårt kontaktformulär här på sidan så hör vi av oss till dig. Vill du hellre ringa är det Maritha Sanandh du ska prata med. Marithas nummer är 046-13 60 25.

Vid vår första telefonkontakt presenterar vi Kooperativet Lila för dig. Vi låter dig berätta om din assistans idag och hur den kan komma att se ut framöver. 

Vi bokar sedan in ett personligt möte. Detta möte kan vara antingen på vårt kansli i Lund eller hemma hos dig. Vi berättar vad vi kan erbjuda dig och du får berätta för oss hur du önskar att din assistans ska se ut.   

När du bestämt dig för oss skickar du in en skriftlig ansökan om medlemskap som behandlas av styrelsen. Efter styrelsens beslut träffar du någon av brukarstödjarna och ni startar tillsammans upp din assistans med oss som anordnare.

Kooperativet Lilas kansli på Höstbruksvägen i Lund.