Mobilvy logga

Bli medlem i Kooperativet lila!

hos oss får du största möjliga inflytande i din assistans

Som medlem i Kooperativet Lila får du friheten att själv bestämma över hur du lever ditt liv. Till exempel lägger du själv upp schemat över assistansen så att det passar med dina egna tider. Du vet vem som kommer och arbetar eftersom du själv väljer vem som ska anställas som personlig assistent hos dig.

Vi låter dig behålla dessa ansvar och bidrar med vår kompetens inom LSS, arbetsrätt och andra lagar och regler, så att du slipper hålla ordning på det. Så har det varit sedan starten 1992.  Det är därför Lilas ledord är  Frihet Självbestämmande Ansvar.

Ledorden är en symbol för assistansreformen som kom då, och som gav assistansanvändaren Friheten att vara vara en individ i samhället med samma rättigheter och skyldigheter som alla andra, Självbestämmande över hur man vill utforma sin assistans och ett Ansvar för att använda assistansersättningen i enlighet med de regler som gäller för att på så sätt följa assistansreformens intentioner.

Medlem fotograferar sin hundDu själv, eller någon du utser, är arbetsledare i din grupp. När du vill ha hjälp med något kontaktar du kansliet.  Alla som jobbar där har lång erfarenhet av personlig assistans och har jobbat länge inom sina yrkesområden. De bildar tillsammans ett starkt team som med sin samlade kompetens gör allt för att Lila  ska nå upp till målet: att vara den bästa assistansordnaren och den bästa arbetsgivaren.

Om du behöver råd och stöd med myndighetskontakter och i juridiska frågor så har vi samarbete med ett juridiskt ombud med mycket lång erfarenhet av personlig assistans, som sätter sig in i ditt ärende och hjälper oss med skrivelser och tolkningar.

Vi anordnar utbildningar för både medlemmar  och anställda i frågor som rör personlig assistans. På våra arbetsledarutbildningar får du möjlighet att utbyta erfarenhet med andra medlemmar och arbetsledare. 

Vi har ett digitalt tidrapporteringssystem vilket gör hanteringen med bland annat tidsredovisningar till Försäkringskassan mycket enkel. Genom detta system har du också alltid med dig schema och kontaktuppgifter var du än befinner dig.

I Lilaportalen finns vår personalhandbok med all information som du och dina assistenter behöver. Här kan ni fylla i våra blanketter som elektroniska dokument och skicka in dem digitalt till kansliet. Eftersom Lilaportalen ligger på webben är den alltid tillgänglig, så att ni kan få svar på frågor även utanför kontorstid. För arbetsledare har vi en digital arbetsledarhandbok med information och vägledning till de olika arbetsuppgifterna.

När du behöver rekrytera gör du det lätt i vårt rekryteringssystem, där alla ansökningar samlas på ett överskådligt och säkert sätt. Du får gärna hålla dina anställningsintervjuer på kansliet. Om du vill kan någon från kansliet vara med under intervjuerna.

Alla anställda har rätt till upp till 2400 kr friskvård per år. Varje år bjuds du och de anställda in till ett stort julbord och ibland har vi mindre träffar, till exempel vårt uppskattade våffelmingel på våffeldagen varje år.

Vi har en jourtelefon så att du och dina assistenter alltid kan komma i kontakt med någon från kansliet om det inträffar något akut utanför de vanliga öppettiderna.

Vi är en Ifa-godkänd verksamhet och har kollektivavtal med Fremia.

Kooperativet Lila har tillstånd av IVO att bedriva verksamhet inom personlig assistans.

intresserad av medlemskap

Fyll i vårt kontaktformulär längre ner här på sidan så hör vi av oss till dig. Vill du hellre ringa är det Maritha Sanandh du ska prata med. Marithas nummer är 046-13 60 25.

Vid vår första telefonkontakt presenterar vi Kooperativet Lila för dig. Vi låter dig berätta om din assistans idag och hur den kan komma att se ut framöver. 

Vi bokar sedan in ett personligt möte. Detta möte kan vara antingen på vårt kansli i Lund eller hemma hos dig. Om du önskar så kan mötet hållas digitalt. Vi berättar vad vi kan erbjuda dig och du får berätta för oss hur du önskar att din assistans ska se ut.   

När du bestämt dig för oss skickar du in en skriftlig ansökan om medlemskap som behandlas av styrelsen. Efter styrelsens beslut träffar du någon av assistanskoordinatorerna och ni startar tillsammans upp din assistans med oss som anordnare.

  • Tänk på att om möjligt inte lämna personuppgifter i detta fält.

Genom att skicka meddelandet samtycker du till att vi behandlar dina lämnade personuppgifter för att hantera ditt ärende. Om du är anställd hos oss kan du hitta vår fullständiga integritetspolicy här. 

Vårt mål och vision är att ge våra medlemmar den assistans de själva önskar samtidigt som de anställda personliga assistenterna ska erbjudas de bästa förutsättningarna i sin anställning.

Kooperativet Lilas kansli på Höstbruksvägen i Lund.

Kooperativet Lila Ek. För.
Höstbruksvägen 12
226 60 Lund

info@kooperativetlila.se

046-13 06 80

Org. nr. 769615-7143