Mobilvy logga

här kan du läsa mer om oss som arbetar på kansliet i Lund

Maritha Sanandh, VD maritha.sanandh@kooperativetlila.se 046-13 60 25 Maritha Sanandh, VD maritha.sanandh@kooperativetlila.se 046-13 60 25

Jag började mitt yrkesverksamma liv som 14-åring. Då fick jag en lekledartjänst på ett stort boende för barn och ungdomar som hade en utvecklingsstörning. Några år senare började jag arbeta natt på en gruppbostad samtidigt som jag läste till socialpedagog vid Malmö högskola. Studentlivet passade mig så därefter läste jag i rask takt in en fil.kand  i sociologi och en i psykologi på Lunds Universitet. Sedan dess har jag bland annat arbetat som behandlingsassistent med missbrukare. Jag var med och startade upp Malmös första boende för yngre vuxna som har Aspergers syndrom. Från februari 2001 till oktober 2016 var jag assistanskoordinator och nu är jag  VD och verksamhetsansvarig. Katter har alltid varit en stor och viktigt del i mitt liv, men för tillfället har jag bara två stycken,  Simon och Lisa.

Diana Nilsson Diberg, Assistanskoordinator diana.diberg@kooperativetlila.se 046-13 08 28 Diana Nilsson Diberg, Assistanskoordinator diana.diberg@kooperativetlila.se 046-13 08 28

Jag har en examen inom socialt arbete från Malmö Högskola. Efter avslutad utbildning arbetade jag som elevassistent åt barn med autism. Jag har sedan vidareutbildat mig inom personalområdet och har en yrkesexamen som rekryteringskonsult. Under 6 år arbetade jag med rekrytering, bemanning och jobbcoachning där jag även var ansvarig för verksamheten rörande jobbcoachning och omställning. På Kooperativet Lila jobbar jag sedan 2016 som assistanskoordinator och biträdande arbetsledare. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är stöd till medlemmarna, arbetsmiljö samt rekrytering och schemaläggning. Jag gillar att baka och tar gärna en fika på ett trevligt café.

Anna Velander, Assistanskoordinator anna.velander@kooperativetlila.se 046-13 34 33 Anna Velander, Assistanskoordinator anna.velander@kooperativetlila.se 046-13 34 33
Sedan januari 2021 arbetar jag som assistanskoordinator. Även om denna roll är delvis ny för mig så har jag väldigt många år i branschen, främst som verksamhetsansvarig på Kooperativet Frihet, vars verksamhet nu upphört. År 2016 fick jag även personlig erfarenhet av assistans, då en nära anhörig blev beviljad denna insats. Detta gav nya perspektiv i rollen som anhörig och en privat inblick i att leva med personlig assistans. Jag har min utbildning från Lunds Universitet. Jag är personalvetare med inriktning på arbets-och organisationspsykologi. Men jag har även läst historia och så sent som förra våren en deltidskurs i runologi och insåg då att ett framtida projekt (måhända avlägset) är studier i språkhistoria/ forntida språk. En mycket stor djurvän är jag, älskar god mat och härliga efterrätter och bäst avnjuts det i sällskap med familj och vänner.
Camilla Bucher, Löneadminstratör och Informatör camilla.bucher@kooperativetlila.se 046-13 60 85 Camilla Bucher, Löneadminstratör och Informatör camilla.bucher@kooperativetlila.se 046-13 60 85

Jag har en ekonomisk gymnasieutbildning i grunden. Under åren har jag vidareutbildat mig inom arbetsrätt, kommunikation, webbdesign och foto. Jag hade mitt första arbete på en redovisningsbyrå, innan jag i januari 2000 började arbeta på Lila. Idag  arbetar jag med lönerna, och med efterföljande statistik och rapporter. Det är mig du ska kontakta om du vill fråga något kring din lön eller behöver ett inkomstintyg. Jag har även ansvaret  för vår hemsida och annan information och annonsering. På min fritid tar jag gärna en lång promenad eller en tur på cykel, om jag inte bara  är hemma med en bra bok.

Emelie Bakklund, Assistanskoordinator Föräldraledig Emelie Bakklund, Assistanskoordinator Föräldraledig

Emelie är föräldraledig.
Jag har tidigare, främst, arbetat inom personlig assistans på olika vis. De senaste åren har jag arbetat i ett mindre assistansbolag, med kund- och personalkontakt. 
Jag har också studerat, bland annat socialrätt, handikapprätt och äldrehälsa. Dessförinnan har jag arbetat flera år som personlig assistent och arbetsledare. Utöver att arbeta inom personlig assistans har jag även arbetat som undersköterska inom äldrevården samt inom skola. På Kooperativet Lila arbetar jag nu som assistanskoordinator vilket bland annat innebär att vara ett stöd till medlemmarna i rekrytering och schemaläggning. Min fritid består, till min glädje, mestadels av aktiviteter med min familj.

Björn Strömbacka, Personalansvarig bjorn.strombacka@kooperativetlila.se046-13 06 52 Björn Strömbacka, Personalansvarig bjorn.strombacka@kooperativetlila.se046-13 06 52

Jag har en magisterexamen från Personal- och arbetslivsprogrammet, inriktning Arbetsrätt, på Lunds universitet. Efter examen har jag arbetat med personalfrågor och personalansvar. Jag har erfarenhet från en mängd olika branscher inom privat och offentlig sektor, både från tjänsteföretag och inom omsorgen. Med personlig assistans har jag arbetat sedan jag började på Kooperativet Lila i oktober 2014. På Lila är jag personalansvarig, vilket innebär att jag stöttar våra arbetsledare, assistanskoordinatorer och personliga assistenter i personal- och arbetsrättsfrågor. Jag ansvarar även för utbildning, rehabilitering och mycket annat. 
Ett av mina stora fritidsintressen är vandring och uteliv. Mina bästa semesterveckor har jag tillbringat i Lapplandsfjällen.

Arne Kärf, Assistanskoordinator arne.karf@kooperativetlila.se    046-303 444 Arne Kärf, Assistanskoordinator arne.karf@kooperativetlila.se 046-303 444

Jag började som assistanskoordinator på Kooperativet Lila september 2016.  Efter en tids frånvaro är jag nu tillbaka som vikarie för Emelie. I min roll som assistanskoordinator är jag ett stöd till medlemmarna i bland annat rekrytering och schemaläggning. Jag kommer ursprungligen från Bräcke i Jämtland.
Mina tidigare arbetserfarenheter har jag fått som resande försäljare av hjälpmedel för funktionsnedsatta. Erfarenheten inom personlig assistans har jag genom att först i Frösundas regi startat och drivit deras assistansverksamhet i Umeå i mitten på 90 talet. Sedan 2000 har jag arbetat som verksamhetsledare på ett brukarkooperativ i Umeå. Har också ett förflutet som elitidrottare i Parasport, mestadels i bänkpress men jag har också ”fuskat” i några andra grenar. Nu mer är det pistolskytte som gäller. Det är intressant och mycket att uppleva genom en flytt till en helt ny landsdel, med ett helt nytt klimat och ett helt nytt språk.

Patrik Kirkhorn, Reception patrik.kirkhorn@kooperativetlila.se 046-13 06 82 Patrik Kirkhorn, Reception patrik.kirkhorn@kooperativetlila.se 046-13 06 82

Jag gick samhälls-vetenskaplig utbildning på gymnasiet, och efter det gjorde jag lumpen. När den var slutförd blev det ett FN uppdrag på Cypern. Jag har även läst enstaka kurser inom ekonomi och bokföring.
Merparten av mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat inom servicesektorn, bland annat som lager och inköpsansvarig på Sturups flygplats. Jag arbetar sedan 2009 som kontorsassistent / vaktmästare på Lila. På min fritid kör jag gärna motorcykel, både korta och långa äventyr, och tränar en del cykling och springer.

Bengt Jönsson,  Ekonomiansvarig bengt.jonsson@kooperativetlila.se 046-13 78 60 Bengt Jönsson, Ekonomiansvarig bengt.jonsson@kooperativetlila.se 046-13 78 60

Jag är ekonom på Lila sedan oktober 2000 efter att tidigare ha arbetat med marknadsunder-sökningar och reklam. Jag har en ekonom-examen från Lunds Universitet och jag har läst lite extrakurser i arkeologi, geovetenskap och musikvetenskap. Jag kombinerar arbetet på Lila med egen biodling och andra uppdrag inom ekonomi. Bland annat skriver jag texterna om ekonomi i Ifas vägledningsbok. Det är till mig du ställer frågor om  exempelvis assistansomkostnader och budget. Jag  lägger en hel del fritid på att lära mig flamencogitarrens mysterier tillsammans med andra flamencoentusiaster i Lund.