Mobilvy logga

Under 2019 händer det ett par saker som berör dig som är anställd. Bland annat blir detta år sista gången du kommer att få en kontrolluppgift. Den kommer att komma till dig i slutet av januari. Från och med lönen nu i januari kommer vi att redovisa din inkomst till Skatteverket varje månad. Du kan läsa mer om det på skatteverkets hemsida, Arbetsgivardeklaration på individnivå heter det. Det infördes i ett par branscher under 2018 och från 2019 gäller det för alla arbetsgivare.

Nytt för i år är också att karensdagen om max 8 timmar försvinner. Från sjukfrånvaro som inträffar från 1 januari och framåt blir det istället ett karensavdrag om 20% av den genomsnittliga veckolönen. Exakt hur detta ska beräknas vad det gäller vårt kollektivavtal håller parterna på att förhandla om just nu. Försäkringskassan skriver mer om avdraget här.

I Lilaportalen finns Personalhandboken med information om allt som rör arbetslivet. Här finner du också våra blanketter. Du loggar in med det lösenord du ser på lönespecifikationen.  Vi byter lösenord då och då, du får ett mejl när det ändras.  
 

Här kan du logga in i Lilaportalen

 I Aiai har du ditt schema och din tidrapport. Du loggar in med det  användar-namn och lösenord du fick när du anställdes. Om du glömmer ditt lösenord kan du beställa ett nytt på inloggningssidan, det skickas till din mejladress. 
 

Här kan du logga in iAiai

Vi skickar digitala lönespecifikationer via Swedbank. Du loggar in med bank-id. Lönespecifikationerna finns kvar i 18 månader. Om du har ditt konto i Swedbank eller Nordea kan du anmäla i din internetbank att du vill ha lönespecifikationen dit. 

Här hämtar du ditt lönebesked

Det är hos Swedbank du registrerar ditt kontonummer. Det kan du göra både med och utan bank-id. Gör det ca två veckor före nästa utbetalning, för att vara säker på att det hinner registreras. Det konto du anmäler måste vara kopplat till ditt personnummer. 

Här anmäler du vilket konto du vill få din lön insatt på

Våra utbildningar

Hos oss kan du gå många utbildningar som du har nytta av i ditt arbete. Vi har en stor, ljus utbildningslokal där vi anordnar utbildningar för både assistenter och arbetsledare.